Европейската комисия съобщи в редовния си доклад, че е добавила две

...
Европейската комисия съобщи в редовния си доклад, че е добавила две
Коментари Харесай

ЕК включи руски социални мрежи в списъка за фалшиви новини и пиратство

Европейската комисия заяви в постоянния си отчет, че е добавила две съветски обществени медии - месинджъра Telegram и обществената мрежа „ ВКонтакте “, към своя „ Списък за наблюдаване за подправени вести и пиратство “.

Списъкът на задграничните портали с пиратско наличие се поддържа от Европейска комисия от 2018 година Той е в 4 съществени категории: снабдители на онлайн услуги, предлагащи или облекчаващи достъпа до наличие, предпазено от авторски права; платформи за електронна търговия; интернет аптеки; физически търговски платформи. 

А от тази година е добавена още една, 5-а категория - проблематични обществени мрежи. И точно в нея са включени Telegram и „ ВКонтакте “.

" Заинтересовани страни оповестяват за незадоволителни ответни дейности на Telegram в отговор на известия за нарушавания ", се споделя в изказването на Европейска комисия. Въпреки това не се показват изказванията, съгласно които мрежата не отстранява нездравословно наличие в границите на 24 часа от сезирането ѝ.

По отношение на „ ВКонтакте “ Европейска комисия отбелязва, че нейните консуматори могат да имат неоторизиран достъп до филми, телевизионни излъчвания, в това число посредством вградени видеоплейъри, както и книги. Функцията за търсене улеснява потребителите да намират наличие, което нарушава авторските права.

Първият зам.-председател на комисията мо медиите в Обществената палата на Русия Александр Малкевич разяснява обстановката: " Тенденцията е явна: През 2021 година ще се води мощна кампания по изключването на съветските програмни артикули от международния пазар ".

„ Изненадани сме от включването на " ВКонтакте " в този лист, защото в продължение на доста години интензивно взаимодействаме с притежателите на авторски права в разнообразни области “, разясниха пък от пресслужбата на ВК. Оттам напомнят, че ВК е подписала съглашения с най-големите притежатели на авторски права на музикална продукция, в това число Universal Music, Sony Music и Warner Music, The Orchard, Merlin Network, Believe Digital.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР